Rondje Texel

Op zaterdag 23 april was de fotoclub met 6 leden (Ton, Mart, Wabe, Jan, Frans en René) vertrokken vanuit de Draaikolk voor een rondje Texel. De weersomstandigheden waren weliswaar koud, maar we gingen vol goede moed naar de veerboot. Om 9 uur vertrokken we met Ton en Mart als chauffeurs naar de Teso om daar om 9:30 met de boot te vertrekken.

Eenmaal aan boord genoten we van een kop koffie in het restaurant en wisselden we alvast ideeën uit. De accu’s van de camera’s waren vol, zoals vooraf al gewaarschuwd door de secretaris. En inspiratie was er bij iedereen!

De eerste stop was bij de kerk van Oudeschild, om vervolgens een wandeling te maken over de haven. Na de haven werden foto’s gemaakt van de molen en besloten we even door te warmen in het vissersmuseum.

Na te zijn opgewarmd ging de reis verder naar Oosterend. Hier werd eerst gestopt bij de ijzeren Zeekaap om wat plaatjes vast te leggen. Voordat we de wandeling begonnen besloten we eerst even een volle hagelbui af te wachten. Aangekomen bij de ijzeren Zeekaap scheen de zon en konden we ons hart ophalen aan de fraaie contrastrijke lucht.

In Oosterend wandelden we door de kleurrijke straatjes en langs de hervormde kerk. Bij restaurant Strends End werd de lunch genuttigd met een pannenkoek of een boerenboterham en een kopje koffie.

De weg voerde ons vervolgens richting De Cocksdorp. We parkeerden eerst bij de veerdienst naar Vlieland om foto’s te maken van de aanlegsteiger en de omgeving van het strand. Verder richting de vuurtoren werden we voor de zoveelste keer overvallen door een hagelbui, waarbij Ton zichzelf hardop afvroeg of hij de winterbanden niet alsnog te vroeg had verwisseld. Hier was het dan met 4 graden ook wel erg koud. Desondanks hebben we een wandeling gemaakt naar de vuurtoren en op het strand, waar enkele die-hards aan het “blowkarten” waren.

Ondanks de mooie foto’s begon iedereen weer te verlangen naar de warmte thuis. Maar natuurlijk wilden we nog wel even een kijkje nemen bij de Slufter. Na het beklimmen van de trap werden hier nog foto’s gemaakt van het fraaie uitzicht.

Om 15:30 konden we nog even genieten van de zon op het beschutte voordek van de Texelse boot, nagenietend van een koude maar inspirerend en fotogeniek dagje Texel.

texel

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie